Wij selecteren de juiste m/v/x

Screening & selectie vormt na het vinden van potentiële kandidaten de volgende stap in een succesvolle aanwerving. ‘Screening & selectie’ door Planet Group zit vervat in onze totaalservice, maar is ook mogelijk als afzonderlijke dienstverlening. In dit laatste geval zorgen bedrijven zelf voor de wervingscommunicatie en beschikken ze al over een sollicitantenlijst.

Waarom de ‘screening & selectie’ extern laten uitvoeren?

Het screenen en selecteren van de geschikte kandidaten, vraagt heel wat kennis en ervaring. Een professionele recruiter laat zich daarbij niet beïnvloeden door de eigen emoties, wat vaak een grote valkuil inhoudt voor bedrijven die zelf het selectiewerk uitvoeren.

Met de juiste selectietechnieken
Het totaalplaatje telt. Naast het controleren van de vereiste vaardigheden en kennis, is het van essentieel belang om de intrinsieke motivatie, het persoonlijkheidstype en karaktereigenschappen via de juiste selectietechnieken correct te analyseren. Een verkeerde aanwerving leidt tot ontgoocheling, tijdverlies en extra kosten.

Past de kandidaat in uw bedrijfscultuur?
Verder is het noodzakelijk om in te schatten of een kandidaat past in de bedrijfscultuur. Deze beoordeling valt bijzonder moeilijk te maken vanuit de eigen organisatie. Een externe beoordeling door een expert die in het voortraject voeling kreeg met de bedrijfsorganisatie, garandeert een enorme meerwaarde.

Onze aanpak voor ‘selectie & screening’

We zetten verschillende selectietechnieken in om een correct en objectief beeld te krijgen van de kandidaten. Daarbij laten we niets aan het toeval over.

Na een grondige CV-screening voeren onze recruiters intensieve persoonlijke gesprekken met de kandidaten om dieper te peilen naar de intrinsieke motivatie, persoonlijkheidstype en werkervaring. We stellen een helder beeld van de persoon samen die voor ons zit. Ook een uitgebreide referentiecheck is in deze fase aan de orde.

Rapportering
We ronden de fase van ‘screening & selectie’ af met een duidelijk rapport waarin een uitgebreide beoordeling van elke weerhouden kandidaat vervat zit. Dankzij dit rapport beschikt u over alle nodige informatie om knopen door te hakken inzake aanwerven of niet.

Testing & assessment
Testing & assessment zijn aansluitend steeds mogelijk om nog een scherper beeld te krijgen van een mogelijke kandidaat.

Onze kantoren