Wij vinden de juiste m/v/x

Op onze krappe arbeidsmarkt vormt het vinden van de juiste m/v/x een grote uitdaging. Dat geldt voor vrijwel elke functie binnen sales, finance, HR, admin, marketing,…. Het uiterst moeizaam rekruteren en selecteren van gemotiveerde en bekwame medewerkers zet een rem op de groei van talrijke bedrijven.

Planet Group gaat door waar andere rekruteringsbureaus afhaken. Het zoeken en vinden van topkandidaten vereist expertise, creativiteit en doorzettingsvermogen. Gelukkig hebben wij hiervoor de juiste gedreven recruiters in huis. Onze HR-experts adviseren u proactief bij aanvang van het rekruteringsproces zodat onze opdracht een maximale slaagkans heeft.

Waarom een extern rekruteringsbureau inschakelen?

Rekrutering en executive search vormen een eigen vakgebied met de bijhorende expertise. Vele bedrijven komen jammer genoeg pas tot deze conclusie na een langdurige vruchteloze zoektocht of de aanwerving van een verkeerde kandidaat. In beide gevallen lopen de kosten bijzonder hoog op…

Tijd, middelen én communicatie
Het rekruteren van de juiste kandidaten op onze hedendaagse arbeidsmarkt vraagt heel wat tijd én inzet van de juiste wervingsmiddelen en communicatieacties. Veel HR-afdelingen en personeelsdiensten binnen bedrijven hebben deze expertise niet in huis of investeren hun kostbare tijd liever in hun kernopdrachten.

De meerwaarde van een objectieve blik
Voor bedrijven is het niet eenvoudig om objectief en neutraal naar potentiële kandidaten te zoeken. Externe HR-experts en recruiters analyseren de rekruteringsopdracht met enige afstand, waardoor ze objectiever potentiële kandidaten kunnen vinden en beoordelen.

Onze aanpak voor recruitment & executive search

Voor elke rekruteringsopdracht werken we volgens een unieke aanpak op maat.

Voeling krijgen met uw organisatie
We starten met een vrijblijvend bedrijfsbezoek door één van onze HR-experts. Tijdens dit gesprek luisteren we naar uw wensen en bespreken we grondig de functieomschrijving en de bijhorende verwachtingen. Daarnaast peilen we diepgaand naar de bedrijfscultuur, de samenstelling van het team waarin onze m/v/x zal werken, de strategische bedrijfsvisie,…

Het persoonlijk meten van deze ‘bedrijfstemperatuur’ is voor ons van groot belang. Door echt voeling te krijgen met uw organisatie, schatten we beter in welke persoonlijkheidstypes en karaktereigenschappen leiden tot de juiste match

Zoeken én vinden
Voor het zoeken en vinden van de juiste kandidaten gaat uw recruiter telkens op meerdere fronten aan de slag.
  • Dankzij intensieve netwerking binnen talrijke organisaties beschikken we over een ruime databank met CV’s van sterke profielen en high potentials.
  • We verspreiden de functieomschrijving via een selectie van online databanken en jobwebsites en publiceren deze op onze eigen website.
  • Elke recruiter binnen Planet Group beschikt over een individuele professionele licentie op LinkedIN. Deze licentie laat toe om elk profiel binnen LinkedIN rechtstreeks te contacteren met een aanbod, onafhankelijk of we met deze persoon connectie hebben.
  • Voor specifieke profielen analyseren we de potentie van bijkomende gerichte inspanningen, zoals bijvoorbeeld het adverteren in vakmagazines.
Tijdens dit zoekproces houden we de vinger aan de pols en verzekeren we een frequent contact met de opdrachtgever. U mag daarbij rekenen op een open en eerlijke communicatie.

Out of the box
Bij zeer uitdagende opdrachten denken we geregeld ‘out of the box’. Voor sterke kandidaten die over de juiste intrinsieke kwaliteiten beschikken maar enkele competenties missen, stellen we op maat een opleidingstraject voor. Proactief meedenken zit in de genen van onze HR-experts en recruiters.

Screening & selectie
Na het vinden van de kandidaten, start de fase van de screening & selectie.

Onze kantoren